2013. június 16., vasárnap

Elégedetlen ügyfél - Telenor

Pénteken épp Brüsszelben voltam, amikor egyszercsak kaptam egy bájos SMS-t a Telenortól, miszerint elértem a magasforgalmi limitem 80%-át, majd rá fél órára a teljes magasforgalmi limitemet, aminek következtében se bejövő hívást nem tudtam fogadni (ugye roaming) sem indítani nem tudtam.

Május másodikán elkezdtem ugyanis használni a saját telefonomat céges hívásokra, mivel a céges telefonom tönkrement, és a cég két szolgáltató között bentragadt állapotban nem tudott új telefont adni. Ez nem kis mértékben megemelte a telefonszámlámat, előző hónapban például 26000 lett (80%-os figyelmeztetést akkor is kaptam), amiből a korábbi túlfizetések következtében 8000-t kellett (volna) kifizetni, én azonban kifizettem 27000-t, tehát a számlám továbbra is 18000 túlfizetésben volt. Az SMS szerint ha azonnal, személyesen befizetek 24500 forintot, akkor újra használhatom a telefont.

Röpke számítással rájöttem, hogy az aktuális számlám 30625 Ft, ebből ha levonom a túlfizetett 18000-t, akkor a tartozásom a kikapcsolás pillanatában 12625 Ft. Ez az összeg pedig bőséggel a korábbi számláim alatt van.

Ez pénteken történt, szombaton pedig lemondtam az előfizetésemet (megjegyzem, a Telenor ügyfélszolgálaton nem tudták megmondani, mennyi az aktuális számlám), és azonnal csináltam egy újat a T-mobilnál.

Náluk 3 hónapig van magasforgalmi limit, a Telenoros számom több, mint 5 éves volt.

Tehát új számom van: harmincas, nyolchuszonhat, negyvennyolc, az utolsó két számjegy pedig megegyezik az előző számom két utolsó számjegyével.